fbpx

Защо Йога?

ЗАЩО ЙОГА ПРАКТИКИ?

Йога е единение, синхрон на органите и системите в тялото. Йога променя ума и съзнанието. Асаните (упражненията),  дихателните практики и релаксациите за начинаещи имат за цел:

Bulgaria  Подобряване на състоянието на гръбначния стълб и ставите влошени в следствие от заседналия начин на живот, неестествените пози, влажен и студен климат.
Bulgaria  Подобряване дейността на вътрешните органи.
Bulgaria Чрез асаните и дихателните упражнения масажираме и прочистваме вътрешните органи, с което подобряваме тяхната дейност.
Bulgaria  Подобряване на кръвообращението.

Кислородът е източник на живот на всяка клетка в тялото. Кръвта пренася кислорода по цялото тяло, йога повишават сърдечния ритъм и увеличават разпространението на кислород в кръвта.

Йога е особено полезна, защото увеличава циркулацията на кръвта към често пренебрегваните области на тялото като стави, съединителната тъкан и вътрешните органи. Мускулни спазми, навяхвания и разтягания са сигнал, че организмът се нуждае от кръв по тези специфични области.

Bulgaria  Детоксикация

Токсините са навсякъде около нас, но за щастие, телата ни са способни да елиминират тези отрови естествено през кожата, при дишане, през кръвта и органите за прочистване.

Каква е връзката с йога?

Чрез позите за усукване и огъване вие масажирате и стимулирате органите за прочистване.

Bulgaria  Сила и гъвкавост

Йога позите, които са се практикували от преди хиляди години, укрепват и удължават съединителната тъкан на организма. Няма значение дали сте гъвкав или схванат, слаб или силен, йога може да преобрази тялото и ума и подобри цялостното ви здраве.

Bulgaria  Облекчава стреса

Редовната практика на йога успокоява ума и тялото, укрепва имунната система и премахва токсините, предизвикани от стреса.

Bulgaria  Отслабване

След редовно практикуване на йога, човек се чувства по-малко гладен и прави по-добр избор при хранене.

Като част от цялостния здравословен начин на живот, йога е чудесен начин да се прочисти тялото, повиши метаболизма,  да се стимулира премахването на отпадъците и да се намали апетита.

ЙОГА – ЕДИНСТВО НА ТЯЛО И ДУХ

Сподели във: