fbpx

Обиколка около езерото Гарда

Лаго Ди Гарда със своите тюркоазени, спокойни води, оградено от планини, с издигащи се стръмно нагоре величествени върховете е най-голямото езеро в Италия и едно от най-красивите и високо-енергийните места в Европа.

Но не само природата, която е изляла щедро своята красота тук прави това място толкова уникално.

 

Живописните градчета, богатата история, култура, изкуство и гостоприемните хора допълват силата на това място.

 

Пътувала съм на много места, но феноменът, който се среща в този регион ме респектира и вдъхновява непрекъснато, а именно – всеки град, всяка сграда и всяка църква са толкова различни и изящно красиви.

 

Ако имате нужда от творческо вдъхновение и развитие на своята креативност, тук можете да пиете от неизчерпаем извор.

 

Езерото Гарда (Lago di Garda) се захранва от 25 притока и има само един отток. В него има 5 острова, най-големият е Изола дел Гарда.

Езерото има удължена форма, подобна на фиорд, простира се от север на юг по протежение от 51,6 километра и ширина в южната част до 17,2  километра. Северната част на езерото е тесен участък заобиколен от планините на Gruppo di Baldo.

Планинската верига около Гарда

Тази планинска верига е уникална със своята височина (над 2000 метра) и с богатата си растителност – включително няколко ботанически рядкости. Причината за това явление е, че планината се е издигала над леда през цялата ледникова епоха. Природната красота короняса Монте Балдо с признанието „Hortus Italiae“, градината на Италия.

Друга характерна особеност на езерото Гарда  (Lago di Garda) са неговите ветрове. Двата най-важни често срещани са Пелер, който духа от север на юг до ранния следобед, когато Ора го измества простирайки се от юг на север.

Всички тези особености гарантират мекия климат и буйната средиземноморска растителност. По бреговете на Лаго ди Гарда процъфтяват маслинови дървета, лимони, палми, олеандри, магнолии и много други.

Тук ще бъдете запленени от прекрасния климат, красивите плажове, местната кухня, изобилието от водни приключения, трекинг маршрути и културни събития.

Първият ни съвет

Планирайте обиколката си около езерото Гарда като пътувате по посока на часовниковата стрелка.

Така винаги ще имате безпрепятствен изглед към уникалните пейзажи от дясната ви страна и винаги ще докосвате ръба на езерото.

Ако имате повече дни за обиколка, опитайте да спрете в максимален брой градчета. Най-популярните са Рива дел Гарда,  Торболе, Малчезине, Тори дел Бенако, Гарда, Бардолино, Ласизе, Сирмионе, Десенцано дел гарда, Гардоне Ривиера, Сало. Повечето от тях са разположени по протежение на Гарденеса, крайбрежния път, който лъкатуши около езерото Гарда.

Следете нашия блог и очаквайте отделните ни статии посветени за най-популярните градове и природни забележителности около езерото Гарда.

Сподели във: